sâmbătă, 7 aprilie 2012

OPINII: Despre rulourile exterioare



Rulourile exterioare aduc confortul deplin în casa dumneavoastră, desăvârşind izolarea termică şi fonică dată de tâmplărie. Acestea vă aduc suplimentar foarte importantă opţiune de a varia cu o mare flexibilitate iluminatul natural, de la intrarea liberă, până la obturarea completă a pătrunderii luminii în încăpere .

Rulourile sunt uşor manevrabile cu şnur, panglică, arc, manivelă, motor cu buton(eventual cu cheie) sau motor cu telecomandă radio, acţionat de la distanţe posibile de 100 – 200 m(funcţie de obstacolele dintre telecomandă şi rulou).
Prin coborârea covorului de lamele, se formează un strat protector de aer între fereastră şi rulou, ce conduce la o izolare termică suplimentară foarte importantă atât iarna, când împiedică zăpada să bată în fereastră, cât şi vara, protejând de încălzirea în exces a încăperilor ale căror ferestre sunt dotate cu rulouri.

Prin utilizarea rulourilor, ferestrele sunt protejate de murdărirea în exces dată de praful purtat de vânt, de ploi, viscol şi zăpezi. Rulourile sunt deosebit de fiabile şi rezistente la acţiunea factorilor de mediu, iar prin montarea lor se ajunge la prelungirea subtanţială a duratei de viaţă a tâmplăriei ferestrelor şi uşilor dumneavoastră.

La orice rulou se poate monta motor, ceea ce conferă o excelentă oportunitate de a fi acţionat la comandă, de la distanţă(chiar şi prin telefonul mobil, de oriunde) sau în mod automat, pe bază de temporizare, sau senzori de umiditate, lumină, vânt sau efracţie.

Se pot folosi în orice situaţie, existând câte un model de rulou pentru orice tip de tâmplărie, fie ea din aluminiu, PVC sau lemn. Se pot realiza închideri cu rulouri chiar şi atunci când nu există tâmplărie, de exemplu, la balcoane, sau uşi de garaj.
 Lamelele din aluminiu sunt umplute cu un strat izolator de spumă poliuretanică ecologică, ce potenţează calităţile izolatoare ale rulourilor exterioare. Folosirea lamelelor din aluminiu dă posibilităţi nelimitate pentru aspectul rulourilor. Astfel de variaţii le putem obţine prin vopsire cu pulberi în câmp electrostatic în orice nuanţă din portofoliul RAL, chiar şi în două culori, câte una pentru fiecare faţă interioară/exterioară a covorului de lamele(de exemplu, maro la exterior şi alb înăuntru), precum şi nuanţe de lemn atât prin vopsire(prin metoda wood-in-al) cât şi prin aplicarea foliilor tip Renolit.
În rulourile exterioare se pot include plase contra insectelor de tip rulou.

Există rulouri exterioare aplicate şi suprapuse.
Rulourile aplicate se pot monta ulterior montajului ferestrelor, iar caseta în care se adună lamelele este plasată la partea de sus a ferestrei, spre exterior.
Rulourile suprapuse se montează concomitent cu ferestrele, caseta fiind deasupra tâmplăriei, fiind fixată de aceasta. Dimensiunea ferestrelor se reduce pe înălţime cu înălţimea casetei de rulou. Au avantajul aspectului exterior coplanar, al ansamblului fereastră-rulou, mai plăcut din punct de vedere estetic, iar caseta se poate masca cu termosistemul clădirii în care se montează acestea. 
Folosind rulouri exterioare beneficiaţi şi de avantajele specifice jaluzelelor, ce constau în asigurarea intimităţii şi a unei odihne liniştite, prin obturarea luminii şi reducerea substanţială a zgomotelor. 

Un comentariu: